toptop.dk
 

På toptop.dk finder du en række artikler om forsvundne privat- og statsbaner. Det væsentligste formål er at give læseren et overblik over en række nøgledata samt lidt historie

 

Ad acta er latin og betyder noget i retning af  "lagt til sagens akter". Hermed menes underforstået at sagen er afsluttet. Der er sektionen med blandede artikler om løst og fast.

 

Der er også en sektion om aktive baner hvor du finder oplysninger om  eksisterende privat- og statsbaner. Igen er nøgleorder overblik og lidt historie om banen.

 

Hobbysektionen dækker som samlebegreb over modeljernbaner, sporveje, veteranbaner samt andre jernbane relaterede hobbies - herunder PC spil som MS Train Simulator.

 

Et kik ud i den store verden uden for Danmark. Artikler om selskaber, jernbanehistorie, banegårde, strækninger og tendenser i tiden.

 

Kurt Kristensen har brugt  mange timer på at vandre rundt på den nedlagte sjællandske Midtbane. Det er der kommet en interessant lille folder ud af.

 

Det kan til tider være meget vanskeligt at få fingre i gode jernbanebøger. Det bliver ikke lettere i et så lille land som Danmark. I litteratur sektionen er målet at distribuere lidt information om relevante jernbanebøger

 

En oversigt over en række af de danske jernbanemuseer og veteranbaner.

 

Dagens Link (arkiv)
Oversigt over samtlige Dagens Link
Opret et link til toptop.dk

 
Billedet

 
Der er måske nogle der har læst Agatha Christies "Mordet i det blå tog" og dette tog var ikke fiktion. Her er en reklame på engelsk for toget.
 
Annonce

Med Caroline fra Hørve til Værslev
- Hørve-Værslev jernbane, 1919-1956

Privatbanen mellem Hørve og Værslev blev åbnet i 1919 og førte et stille liv frem til nedlæggelsen i 1956. Bogen giver et godt indblik i historien bag og livet ved en rigtig dansk "træbane"

Besøg Yahoo's danske afdeling - her finder du blandt andet toptop.dk


Copyright © 1999 - 2007 toptop.dk

TOP OF PAGE